Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι… οι Κνίτες κοιτούν το δάχτυλο!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο... λέει μια παροιμία και η αλήθεια είναι πως παλαιότερη δε γίνεται για τα παιδιά του Περισσού, που προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να προβληθούν μέσα από βιαστικές εγκλίσεις και ανακρίβειες. Πλέον, για τους εν λόγω συναδέλφους, η αιτιολογημένη διαφωνία σε οποιοδήποτε διοικητικό συμβούλιο αποτελεί αφορμή αλληλεγκλίσεων καθώς και παρατεταμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Και παρόλο που έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας στο ότι δε ξέρουν να διαβάζουν ό,τι δεν τιτλοφορείται με τη λέξη Ριζοσπάστης, δε σημαίνει πως συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους, αλλά αντίθετα εμμένουμε στις δικές μας αυτόβουλες θέσεις. Στα πλαίσια, λοιπόν, του Φοιτητικού μας Συλλόγου, ξεκίνησε ένας άμετρος παραλογισμός από μεριάς τους…  

Πράξη πρώτη…και για την αποκατάσταση της αλήθειας…


Μετά από Δ.Σ. που δεν υπογράφηκε από πλευράς μας, οι συνεχιστές του Στάλιν διέδιδαν διακαώς πως η ΠΑΣΠ ΝΑΥΠΗΓΩΝ επικροτεί τον ιμπεριαλισμό. Το σημείο της διαφωνίας μας με οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική δράση αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ, ήταν αρκετά ευανάγνωστο από όλους τους υπόλοιπους. Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, έχουμε τονίσει επανειλημμένα τη θέση μας αναφορικά με τη στάση την οποία θα πρέπει να διατηρεί η χώρα μας και κάθε άλλη χώρα που συμμετέχει στο ΝΑΤΟ. Τασσόμαστε υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καθώς λόγω της γεωστρατηγικής σημασίας και ιδιομορφίας της περιοχής, η ένταξη σε μια ευρύτερη ένωση κρατών με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της ευημερίας είναι αναγκαία. Η συμμετοχή μας στους κόλπους του, εξασφαλίζει στη χώρα μας, σημαντικά προνόμια, οικονομικά και πολιτικά. Μια χώρα λοιπόν, σαν την Ελλάδα, που αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων και δύο θαλασσών, βρισκόμενη στην ανατολική Μεσόγειο, επίκεντρο πολλών αναβρασμών στη πρόσφατη ιστορία, δε θα μπορούσε παρά να μεγιστοποιεί τα οφέλη αυτά έχοντας διασφαλίσει αυτό που το ΝΑΤΟ γεννήθηκε να υπηρετεί, την ειρήνη μεταξύ των λαών-μελών του.


Η ανάγκη ωστόσο οι κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με τους οποίους εντάσσονται στον συγκεκριμένο οργανισμό παραμένει επιτακτική. Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις και κατακρίνουμε έντονα τις βιαιοπραγίες που απορρέουν από αυτήν. Ενέργειες όπως ο ιμπεριαλισμός είναι άρδην αντίθετες με τις αρχές που οφείλει να υπηρετεί η συμμαχία. Και παρόλο που αυτό ακριβώς μπορεί να δυσαρεστεί ορισμένους, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ κανένα μονοπώλιο και ποτέ δε θα μας φέρει απέναντι σε άλλους ανθρώπους, σε παιδιά και νέους.


Περί κομματικών σχέσεων… για ακόμη μία φορά!


Στα πλαίσια της κατανόησής μας όσον αφορά την παλαιολατρεία τους και τις αναχρονιστικές τους συνήθειες, θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά πως ο χαρακτηρισμός Πασόκοι πλέον δεν είναι πιστευτός ούτε από εσάς τους ίδιους (άσχετα αν στο mail εκ Περισσού εμπεριεχόταν στην κομματική σας προπαγάνδα). Η ανεξαρτησία μας από οποιονδήποτε κομματικό φορέα είναι αποδεδειγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη εδώ και χρόνια. Οι θέσεις μας και οι τοποθετήσεις απορρέουν από εμάς και μόνο εμάς, και διαμορφώνονται καθημερινά με συλλογικές διαδικασίες χωρίς όψιμους καθοδηγητές και μακριά από κομματικά συμφέροντα - πράγμα άγνωστο για εσάς.


Εσείς που πρώτοι σηκώνετε το δάχτυλό σας για να δείξετε και να κράξετε ως ετερόφωτους τους άλλους, είστε εσείς που παπαγαλίζετε τα ίδια λόγια σαν χορωδία σε όλη την Ελλάδα. Οι σταλινικές κορώνες όμως αντηχούν βαριά και παράφωνα!


Είναι καιρός να αντιληφθείτε πως η ώριμη και καθαρή πολιτική σκέψη σφυρηλατείται μέσα από διάλογο και συλλογικές διαδικασίες, μέσα από μαζικά βιώματα, και όχι μέσα σε κομματικούς διαδρόμους, όπου ο πλουραλισμός "Περισσ-εύει"…


Πράξη τρίτη… και το καλύτερο για το τέλος…

Πρωτοβουλία των συναδέλφων της ΚΝΕ, παράλληλα με τις υπόλοιπες «αξιοπρόσεκτες» δράσεις τους, αποτέλεσε η συλλογή εξήντα και πλέον υπογραφών, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν, για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, με την θεματολογία να προσανατολίζεται γύρω από την σίτιση, τη στέγαση καθώς και την ανεργία των νέων. Ωστόσο, οι λιγοστές ώρες που μεσολάβησαν μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου επικύρωσης των εν λόγω υπογραφών και της ώρας έναρξης της Γενικής Συνέλευσης δεν επαρκούσαν σε καμία περίπτωση προκειμένου ολόκληρος ο φοιτητικός σύλλογος να ενημερωθεί και τελικά να εξασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως τονίσαμε επανειλημμένως. Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουν… οι συνάδελφοι Κνίτες, όπως τελικά αποδείχθηκε, καθώς η διαδικασία κατέληξε σε… συνέλευση για λίγους. Τόσο η αδυναμία εύρεσης χώρου διεξαγωγής, ο οποίος άλλαξε χωρίς έγκαιρη ενημέρωση, όσο και η ασυνέπεια στην ώρα διεξαγωγής, δημιούργησαν την απαράδεκτη αυτή εικόνα γενικής συνέλευσης. Πως ακριβώς οι συγκεκριμένοι κύριοι θέλουν να δηλώνουν προασπιστές της εύρυθμης διεξαγωγής των διαδικασιών του Φοιτητικού Συλλόγου, όταν οι ίδιοι τις εξευτελίζουν;


Η απάντηση είναι προφανής, τέτοιους φοιτητικούς εκπροσώπους πρέπει να τους οδηγήσουμε εκεί που τους αξίζει… …στην πολιτική απομόνωση.




                ΠΑΣΠ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΕΜΠ