Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Καταγγελία: παραλήρημα αντιδημοκρατικότητας

Η πολιτική που εκφράζει ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και ειδικότερα της ΠΑΣΠ, οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις, οι αξίες και οι ιδέες της ΠΑΣΠ, είναι δεδομένο πως πρέπει να έχουν μία ενιαία έκφραση στους Συλλόγους και στο Φοιτητικό Κίνημα. Ωστόσο, η διαγραφή μελών που ματώνουν στο όνομα της ΠΑΣΠ ακόμα και σήμερα, κοινωνώντας τις αξίες της και τα ιδανικά της, οδήγησαν στον κατακερματισμό της. Επειδή, όμως, τα μέλη της ΠΑΣΠ ΕΜΠ στο Σύλλογο των Τοπογράφων δεν σταματούν, χάριν ενότητας, να χύνουν τον ιδρώτα τους για την δημοκρατική και συλλογική ολότητα της ΠΑΣΠ, απευθύναμε κάλεσμα επανασυσπείρωσης υπό κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Φοιτητικές Εκλογές. Η άρνηση που ακολούθησε από τους δήθεν «συντρόφους» είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση ξεχωριστών ψηφοδελτίων.

Το κομπρεμί των δήθεν «συντρόφων» με τη «δημοκρατική» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να μπλοκάρουν τη διαδικασία κατάθεσης του ψηφοδελτίου μας με ενστάσεις για το όνομα του και την καταγραφή στην ΠΑΣΠ Πανελλαδικά, σε ένα παραλήρημα αντιδημοκρατικότητας και μη θεσμικής λειτουργίας, καταδικάζεται από οποιονδήποτε διακατέχεται από τις έννοιες της συντροφικότητας και της συλλογικής συνείδησης, καθώς και από οποιονδήποτε εκφραστή της Δημοκρατίας. Την ώρα, μάλιστα, που άλλοι ΠΑΣΠιτες ματώνουν για να ανεβάσουν τη σημαία της ΠΑΣΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ λίγο ψηλότερα, οι εν λόγω «σύντροφοι» επιλέγουν να αρκεστούν στον περιορισμό της δύναμης της Πανελλαδικά, μειώνοντας τον αριθμό των ψήφων που θα αναλογούσαν στην ΠΑΣΠ συνολικά, καθώς η δική μας δύναμη και το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα προσμετρηθεί.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε από την πλευρά μας την συγκεκριμένη προσπάθεια να σαμποτάρουν την πολιτική δύναμη της ΠΑΣΠ ΕΜΠ και της ΠΑΣΠ συνολικά στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Σε πείσμα όσων, όμως, τα ιδανικά και οι αξίες της ΠΑΣΠ θα εκφραστούν από ΠΑΣΠιτες που ματώνουν την σημαία της, υπό το όνομα Σοσιαλδημοκρατική Κίνηση Τοπογράφων, παρά τους δυσμενείς όρους που επέβαλλαν οι παραπάνω αντιδημοκρατικές δυνάμεις! Κανένας δεν μπορεί να μας φιμώσει και κανείς δεν μπορεί να μας ορίσει το που θα καταγράφεται η πολιτική μας έκφραση, παρά μόνο τα ίδια μας τα μέλη, και η καταγραφή δεν είναι άλλη από αυτή της ΠΑΣΠ!


ΠΑΣΠ ΕΜΠ