Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Όταν το Διοικητικό Συμβούλιο κλείνει τη σχολή...

Έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών η σχολή θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 24/11, προκειμένου ο Σύλλογος να συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που καλεί η ΑΔΕΔΥ και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ ταχθήκαμε απέναντι στη συγκεκριμένη απόφαση και τη ρητορική των δυνάμεων της ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ, και δεν προσυπογράψαμε!

Καταρχάς, είναι προφανής η διαφωνία μας στο πολιτικό πλαίσιο με βάση το οποίο καλείται η απεργία της ΑΔΕΔΥ, αφού η παύση διαδικασιών αξιολόγησης στο χώρο του δημοσίου τίθεται ως ένα βασικό της αίτημα. Σε αυτό το ζήτημα εμείς θεωρούμε αναγκαία τη θεσμοθέτηση αξιολογητικών μηχανισμών για τις δομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δημόσιος τομέας, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και να ενισχυθεί η λειτουργικότητα του.

Είναι αδιανόητο, εν έτει 2016, να απορρίπτουμε λογικές αξιολόγησης και εκσυγχρονισμού του κράτους!

Επιπλέον, δεν θεωρούμε υγιές να υιοθετείται ένας κινηματικός σχεδιασμός, ο οποίος εμπεριέχει μάλιστα και το κλείσιμο της σχολής, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών μέσω της Γενικής Συνέλευσης. Κρίνουμε, λοιπόν, ότι τέτοιες πρακτικές λήψης αποφάσεων για κλειστή σχολή μέσα από ΔΣ δεν εκφράζουν την υγιή λειτουργία του Συλλόγου και απομακρύνουν τους φοιτητές από τις διαδικασίες του.

Τέλος, κινητοποιήσεις με χρονικό ορίζοντα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δύο ημερών, δίχως Γενική Συνέλευση και με πλήρη απουσία ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.


ΠΑΣΠ ΕΜΠ