Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγές στο Θέμα Μελέτης Πλοίου

Η σημερινή Γενική Συνέλευση Τμήματος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ενέκρινε ορισμένες αλλαγές αναφορικά με το μάθημα Μελέτη και Σχεδίαση Πλοίου. Η κυριότερη εξ αυτών είναι ότι πλέον το Θέμα θα υλοποιείται ανά ομάδες των δύο, με την εξέταση ωστόσο να παραμένει ατομική, διασφαλίζοντας έτσι ότι και τα δύο μέλη θα έχουν πλήρη γνώση επί του αντικειμένου της εργασίας.

Από τη μεριά μας, ως ΠΑΣΠ Ναυπηγών, παρευρεθήκαμε στη Συνέλευση και παρουσιάσαμε ορισμένους προβληματισμούς αναφορικά με το ζήτημα της συνεργασίας των φοιτητών για τη διεκπεραίωση του Θέματος, καθώς αυτό απαιτεί τεράστια αφοσίωση και χρόνο. Επίσης, αιτηθήκαμε την επιμέλεια από τη μεριά της σχολής ενός συνολικού Οδηγού, που θα καθοδηγεί τους σπουδαστές σχετικά με ερωτήματα του πλοίου και θα διευκρινίζει τα ζητούμενά του, καθώς και τον προγραμματισμό σεμιναριακών μαθημάτων ανά ερώτημα ή ανά ομάδα ερωτημάτων, ώστε να γίνεται κατανοητός ο τρόπος εργασίας σε αυτά. Τέλος στηρίξαμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στις περιόδους εξέτασης των ερωτημάτων για να μη χάνεται άσκοπος χρόνος όταν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στον ορίζοντα.

Οι παρεμβάσεις μας αυτές θα κατατεθούν και τυπικά, προκειμένου σταδιακά να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία των αλλαγών στο Θέμα ώστε αυτό να γίνει πιο φιλικό προς τους φοιτητές, προσφέροντάς τους ουσιαστική γνώση και εμπειρία.