Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Νέα χρονιά, νέο site της σχολής!

Μέχρι πρότινος η ιστοσελίδα της σχολής των Ναυπηγών ήταν απαρχαιωμένη και δύσχρηστη, με αποτέλεσμα  να αδυνατεί να εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος των αναγκών των φοιτητών και να τους προσφέρει ελλιπή ενημέρωση πάνω σε ζητήματα της σχολής. Λόγω αυτής της εμφανούς αδυναμίας, οδηγηθήκαμε ως ΠΑΣΠ Ναυπηγών να συντάξουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του site της σχολής, ασκώντας διαρκή πίεση προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της. Είδαμε, λοιπόν, μέσα στο καλοκαίρι την ιστοσελίδα να παίρνει μία νέα μορφή, φιλικότερη προς το χρήστη, ικανοποιώντας έτσι μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του.
Πιο συγκεκριμένα είχαμε προτείνει τις παρακάτω αλλαγές που υλοποιήθηκαν:
ü  Νέα καρτέλα με το πρόγραμμα κάθε εξαμήνου, συμπεριλαμβανομένων των εκάστοτε αλλαγών σε ώρες και αίθουσες διδασκαλίας.
ü  Ξεχωριστές καρτέλες για τις ανακοινώσεις της γραμματείας και εκείνες που αφορούν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά ζητήματα.
ü  Εισαγωγή στοιχείων αναφορικά με την ακαδημαική και διοικητική λειτουργία της σχολής (στελέχωση Κοσμητείας και τομέων της σχολής, αναλυτική παρουσίαση οδηγού σπουδών και οργάνωσης σπουδών της σχολής)
ü  Αναλυτική παρουσίαση των μαθημάτων της σχολής ανά εξάμηνο που περιέχει το διδάσκοντα και τις προαπαιτούμενες γνώσεις εφόσον αυτές υπάρχουν.
ü  Εισαγωγή φόρμας αναζήτησης.
û  Ωστόσο, πέραν όσων υλοποιήθηκαν θα μπορούσε να προστεθεί μία επιπλέον καρτέλα για συμπλήρωση εντύπων, όπως πιστοποιητικά, αναλυτικές βαθμολογίες, αίτηση διακοπής σπουδών κλπ.
Αυτή η ανανέωση του site της σχολής εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της σχολής, αφού είδαμε ότι ήδη από πέρυσι άρχισε να υλοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή βελτιώσεων, κάτι που είχε αποτελέσει και προτασή μας στα πλαίσια της διευκόλυνσης των φοιτητών. Τέλος, βλέπουμε να εισάγεται και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο ανοίγοντας το δρόμο για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.
Συνεχίζουμε να προτείνουμε για τον εκσυγχρονισμό της σχολής...
...γιατί ποτέ τίποτα δεν είναι αρκετό!

ΠΑΣΠ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΕΜΠ